19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 06-10-2023 21:54:00

Verslag en foto's: Moeizame overwinning op Top Oss

ADO Den Haag heeft in de thuiswedstrijd tegen Top Oss met 2-1 gewonnen door twee doelpunten van Henk Veerman. ADO speelde een deel van de tweede helft tegen tien man, doordat Allemeersch die ook het tegendoelpunt maakte, met twee maal geel het veld moest verlaten.

Vrijdagavond speelde ADO de negende competitiewedstrijd van het seizoen in een goed gevuld stadion. Op de wedstrijd waren veel Legiafans afgekomen. Zij combineerden het bijwonen van deze wedstrijd met het bezoek aan de Conference League wedstrijd AZ - Legia Warschau in Alkmaar dat donderdagavond plaatsvond.

In de opstelling van de wedstrijd vanavond had trainer Darije Kalezic twee wijzigingen in de opstelling ten opzichte in die van vorige week in de uitwedstrijd tegen MVV aangebracht. Justin Che en Mohammed Hamdaoui stonden dit keer in de basis op het opstellingsformulier ten koste van Joel Ideho en Henri Koudossou. Toch begon Koudossou in de basis, hij verving Van Hintum die na de warming-up door een blessure niet aan de wedstrijd kon beginnen.

Bij de tegenstander stonden een aantal bekenden op het opstellingsformulier. Ten eerste natuurlijk oud ADO Den Haag trainer Ruud Brood. Verder Oudkeeper Mike Havekotte en oudspelers Giovanni Korte, Jonathan Mulder, Delano Ladan en jeugdspeler Fabian Shahaj. Laatstgenoemde maakte 25 september de overstap naar de Brabantse club. En nog een bekende naam op het formulier was Amin Rehmi die deze zomer bij ADO op proef was, maar werd afgetest.

ADO Den Haag speelde vanavond in een uniek eenmalig derde shirt dat in het teken stond van de Museumnacht die dit weekend plaatsvindt. Het shirt, wit met een geblokt Esher dessin, was eerder deze week voor supporters in beperkte oplage te bestellen bij de digitale fanshop van ADO Den Haag.

ADO begon sterk aan de wedstrijd en had in de eerste tien minuten twee maal de kans op de openingstreffer. Eerst een kopbal van Henk Veerman die een makkelijke prooi was voor keeper Havekotte en daarna een geweldige kans voor Justin Che waarop Havekotte helaas uitstekend redding bracht.
Maar drie keer is scheepsrecht, de derde keer zat de bal wel in het net. Een mooi doelpunt van Henk Veerman in de 17e minuut: 1-0.
ADO bleef na het doelpunt overwicht houden, maar wist op een afstandschot in de 30e minuut na niet meer de gelegenheid te creeëren om de stand verder uit te bouwen. De ruststand werd dan ook met de 1-0 voorsprong bereikt.

De Haagse selectie kwam na de rust ongewijzigd de kleedkamer uit. Top Oss had zich in de rust herpakt, de Brabanders wisten in de eerste minuten hun eerste schot op doel van deze wedstrijd te produceren, maar  keeper Nikiema wist de aanval te pareren. Even later was ook Amin Rehmi vlak bij een tegendoelpunt. Kortom de gelijkmaker leek meer in de lucht te hangen dan dat ADO de voorsprong zou vergroten. Toch kreeg ADO nog een goede kans met een vrije trap in de 16 meter, waaruit Hamdaoui bijna de Brabantse keeper verschalkte.
In de 61e minuut was het dan toch raak voor Top Oss, Arhur Allemeersch maakte de gelijkmaker: 1-1. Vijf minuten later deelde scheidsrechter Richard Martens de tweede gele kaart uit aan de doelpuntenmaker die daarop het veld moest verlaten. Wat meer kans dus voor ADO tegen tien man zou je zeggen, maar aan het spel was dat niet meteen te merken. Kalezic wisselde een paar minuten voor het Haags kwartiertje Hamdaoui en Che voor Absalem en Ideho.
In de 80e minuut maakte 'de Haagse paling' zijn tweede doelpunt van de avond! 2-1. Met die stand eindigde de wedstrijd vanavond.

Vanwege interlandwedstrijden wordt er volgend weekend niet gespeeld.